Onze missie en visie

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

De experts van RPCZ ondersteunen en ontzorgen dagelijks leerlingen, scholen, leraren, ouders, besturen en anderen. Daarnaast jagen we vernieuwing aan. Met als doel: het optimale uit kinderen, jongeren en onderwijsprofessionals te halen.

Samen sterk in leren doen we met elkaar

Wij vertalen wetenschappelijke inzichten naar de Nederlandse onderwijspraktijk. RPCZ jaagt vernieuwing aan. Praktische, toepasbare kennis delen wij graag met onderwijsprofessionals via advies, trainingen, coaching en evenementen.

Wij helpen met alle vragen over onderwijs. Als expertisecentrum richten we ons vooral op onderwijskundige, didactische en psychologische vraagstukken. Veel complexe vragen zijn samen met jou als onderwijsprofessional direct op te lossen.

Wij creëren ruimte voor ontmoeting. Ons gebouw is een ontmoetingsplek en plak om te leren voor onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen. Wij organiseren vakgerichte inspiratiesessies. Een volledig overzicht van al onze activiteiten vind je in de agenda .

Wij bieden hulp bij de ontwikkeling van leerlingen. Door onderzoek en advies, door trainingen en individuele behandelen focussen wij ons op de ontwikkelkansen van leerlingen. Zo kunnen onderwijsprofessionals nog beter inspelen op unieke onderwijsbehoeften.

Wij helpen bij de ontwikkeling van jouw school. Jouw school verder helpen, bijvoorbeeld met een aangepaste missie en visie voor de school, kwaliteitszorg, coaching of Lesson Study?

Wij organiseren vakgerichte opleidingen, trainingen, coaching en evenementen. Jouw schoolteam verder professionaliseren of coaching voor het aanleren van didactische en pedagogische vaardigheden en klassenmanagement? Of toch liever een opleiding of training op open inschrijving. Het kan allemaal.

Wij maken het compleet met educatieve uitgaven. Bij veel van onze programma’s en trainingen hebben wij, samen Bazalt Educatieve Uitgaven (ook onderdeel van de Bazalt Groep), boeken ontwikkeld.