Aanbod

Training Omgaan met agressie

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

In ons werk zien we veel verschillende uitingen van gedrag. We maken veel mooie momenten mee waarin we blijdschap, samenwerking en medewerking zien bij de kinderen die we helpen in hun ontwikkeling.

We zetten in op veel preventieve activiteiten om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk positief gedrag kunnen stimuleren bij de kinderen en dat zij op een positieve manier daarin ontwikkelen, denk daarbij aan inzetten op de groepsvorming en werken aan sociaal-emotionele ontwikkeling in verschillende situaties. 
Ondanks alle positieve energie die we daarin steken komt het toch voor dat kinderen zich niet positief voelen van binnen om allerlei uiteenlopende redenen en dat kan zich uiten in agressief gedrag. En agressief gedrag uit zich op zijn beurt ook weer in diverse vormen. 

Inhoud

Hieronder een greep uit de vragen waar we samen antwoord op gaan geven in de training ‘Omgaan met agressie’.  

  • Hoe ga je daar nu mee om?  
  • Wat kun je nog meer doen om dit te voorkomen?  
  • Hoe handel je in het geval van agressie en welke fasen herkennen we daarin?   
  • En welke afspraken maken we hier als team over? 

Werkwijze 

Dit is een praktische training van een dagdeel die we volledig op maat aanbieden om in te gaan op de specifieke vraag die jullie team heeft. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld de ontwikkeling van protocollen voor fysiek ingrijpen (in het SBO/SO/VSO) en omgaan met agressief gedrag. 
Het doel is om aan het einde van deze training concrete afspraken te hebben gemaakt binnen het team zodat jullie de verdere ontwikkeling voort kunnen zetten binnen de school. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs.

Adviseurs