Aanbod

Training executieve functies

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Op school, tijdens het buitenspelen of thuis; het brein gebruikt op elk moment van de dag geavanceerde vermogens om activiteiten te organiseren, te focussen en impulsen onder controle te houden. Deze vermogens noemen we executieve functies. Door anders te kijken naar kinderen, zie je meer! Hoe denken en leren kinderen? In deze training maak je kennis met de executieve functies.

Doel

Je leert  tijdens de training deze functies bij kinderen te ontdekken en je krijgt tools om deze functies concreet aan te spreken tijdens je lessen. Kinderen die sterke executieve vaardigheden ontwikkelen, hebben meer controle over hun eigen werk en presteren beter. Dit draagt bij aan een zeker en blij gevoel. Als een kind deze functies niet of onvoldoende kan inzetten, kan dit leiden tot een vertraging in de ontwikkeling of verminderde schoolprestaties. In de training kijken we hoe je hier als leraar, intern begeleider of school het beste mee om kan gaan.

Opbrengst

Na afloop van deze training:

  • Weet je wat executieve functies zijn en hoe deze zich ontwikkelen;
  • Weet je welke executieve functies je aanspreekt tijdens een les;
  • Weet je hoe je sterke en zwakke executieve functies kunt ontdekken;
  • Weet je hoe je zwakke executieve functies kunt stimuleren;
  • Weet je wat kinderen en ouders zouden kunnen doen bij zwakke executieve functies.

Werkwijze

In 3 bijeenkomsten van een dagdeel komt theorie rondom executieve functies aan bod en besteden we aandacht aan de dagelijkse praktijk aan de hand van:

  • Voorbeelden;
  • Filmbeelden;
  • (Les-)materiaal.

Doelgroep

De scholing executieve functies is er voor leerkrachten, intern begeleiders, directeuren, logopedisten en onderwijsassistenten.
Daarnaast kunnen we  de training voor jouw schoolteam of een specifieke bouw /groepen aanpassen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie en overleg contact op met een van onze experts.

Adviseurs

Agenda

Uitgaven