Nieuws / 18 juni 2020

Bazalt Groep Magazine: online special

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

We publiceren een online special van ons magazine, getiteld ‘Weer naar school. En nu?’ Het magazine is tot stand gebracht door RPCZ, Bazalt en HCO. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een interactief online magazine met vijf interessante artikelen voor onderwijsprofessionals. We hopen dat deze editie van ons magazine je weer nieuwe inspiratie en kennis voor je onderwijspraktijk zal brengen.

Ervaringen uit de praktijk
In dit online magazine ‘Weer naar school. En nu?’ gaan we in op wat ‘investeren in de basis’ betekent. We schuiven hiervoor onder meer aan bij de Frans Naereboutschool in Vlissingen. Daarnaast hield Kirsten Kok, leerkracht van groep 4 van OBS Prinses Catharina Amalia in Den Haag, een coronadagboek bij. Een inkijkje in de afgelopen drie maanden.

Leerlingen blikken terug; kijk mee!
Om leraren, IB’ers en andere professionals in het onderwijs te helpen, stelde Bazalt Groep het praktische CoroNazorg-pakket samen. Om hen zo te helpen het hoofd koel te houden en te (blijven) investeren in de basis. In deze uitgave belichten we nog eens dit praktische pakket. En tot slot kijken we ook terug hoe leerlingen het onderwijs op afstand hebben ervaren. Kortom, alles om samen een geslaagd schooljaar te realiseren.

Je kunt het volledige magazine online doorbladeren.