Agenda

Opleiding taal-leescoördinator

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Ben je werkzaam in het primair (speciaal) onderwijs en wil je meer specialistische kennis over taal/lezen?

Vanaf september 2021 wordt de opleiding tot taal-lees coördinator gegeven bij RPCZ! Wanneer de mogelijkheden het nog niet toelaten om elkaar live te ontmoeten starten we deze opleiding digitaal.

Werkwijze

Vanuit het belang van effectief taal-leesonderwijs gaan we in zes dagen aan de slag met hoe je de aanpak van je school kunt vastleggen in taal-leesbeleid. Vanuit verschillende onderzoeken op het gebied van taal-leesonderwijs gaan we aan de slag met het operationaliseren van de concrete doelstellingen voor je school om de leerlingen verder te begeleiden in taal en lezen.

Een cursusdag duurt van 9.00-16.00 uur waarin nieuwe informatie en verwerking van deze informatie in het taal-leesbeleid van jullie school centraal staat. De laatste 45 minuten van de dag zijn ingericht als een werkmoment waarop je individuele vragen kunt stellen en feedback kunt vragen op jouw leerproces.

Doelstelling

Aan het einde van de opleiding is er een taal-leesbeleid geconcretiseerd voor de school waar men in de tweede helft van schooljaar 2021-2022 en 2022-2023 mee aan de slag kan. Daarnaast specialiseer je jezelf tot taal-leescoördinator. Je krijgt de laatste inzichten op de verschillende gebieden aangereikt en krijgt handvaten om je rol binnen de school vorm te geven.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor leerkrachten en/of intern begeleiders die verantwoordelijk zijn voor het taalbeleid binnen de school.